Ondersteuning gemeenten

Vereniging Sport en Gemeenten is door VNG gevraagd zowel de algemene als de specifieke ondersteuning voor de Impuls uit te voeren. Daarnaast is er specifieke ondersteuning over de regeling vanuit de verschillende sectoren.

Helpdesk
Om gemeenten bij te staan bij het aanvragen, opzetten en vormgeven van de combinatiefuncties is er de Helpdesk Combinatiefuncties. Deze helpdesk gaat antwoord geven op de vragen die er leven over de Impuls. Hiervoor kunt u het speciale telefoonnummer 026 – 339 64 11 bellen.

Ondersteuning op maat
Wat kan uw gemeente aan verdere ondersteuning verwachten? Afhankelijk van in welke fase uw gemeente zich bevindt, kunnen alle (deelnemende) gemeente bij de invoering van de Impuls gemeenten ondersteuning op maat krijgen.

Als deelnemende gemeente zult u geconfronteerd worden met een breed scala aan knelpunten. Uitwisseling van ervaringen bij de invoering en uitvoering van de regeling kunnen u ondersteunen in het zoeken naar mogelijkheden, oplossingen en antwoorden.

Uw gemeente heeft de verklaring ondertekend en gaat dus deelnemen, maar u worstelt met de vraag hoe u dit lokaal kunt vormgeven. Op het ondersteuningsformulier heeft u aangegeven welke vorm van ondersteuning u hierbij nodig heeft. Op basis hiervan krijgt uw gemeente ondersteuning op maat.

Uw gemeente komt voor een bepaalde tranche in aanmerking en u overweegt deel te nemen aan de impuls. Door middel van een informatiebijeenkomst kunt u ondersteuning krijgen bij uw overwegingen.